Total Pageviews

Thursday, 15 September 2011

KARA 2011


haha..call me crazy, but i really love them..haha..after so many controversy, the girls finally out with their brand new 3rd official album..hehe..STEP!!!!! at first i thought it will be a song telling the world about their step climbing stairs of success now..but i'm wrong!!!haha..this album is the most complete album i ever heard!!!haha..it contains dance song; STEP, RIDER n FOLLOW ME, sweet cutesy song; DATE n STRAWBERRY, ballad song; DEAR KAMILIA n I AM(acoustic ver)..they're not the group that is recognized by their great vocal..they can sing, but not that great yet..but, one thing for sure, they always try their hardest knowing they're not perfect..they keep improving day by day..not once they disappoint me ever since i be their fan (well, thanks to SS501 for introducing me to KARA..hehe)..anyway, their ballad songs are great..the greatest vocal among them are of course seungyeon n gyuri..no doubt..but nicole is great too..jiyoung is still in training, but she keep improving..no doubt, she'll sound like gyuri somedays..haha..hara, not bad..she still better than any idol group member out there..even better coz' she got many lines in this album..hehe..thanks DSP..haha..

honestly, when i first listen to this album, the first song i love is RIDER!!!!it sounds awesome..even without any video, only by listening to the music, i hooked to it..hehe..of course their ballad is great..i love ballad songs the most coz' it show how great the singer are..hehe..i love STEP by watching it's MV!!!!clap to DSP..expansive MV!!!great outfit!!!!great set!!!!great choreo!!!!!this is why i never hate DSP!!!!haha..can't hate them coz' they always try their hardest to fulfill fans' expectation..then, i love DATE just because of it sweet lyrics..hehe..and STRAWBERRY too..maybe the music not suited to my style, but the lyrics are so sweet~~~~

KARA channel!!!!haha..great job DSP!!!!really love watching the live show..haha..thanks for broadcasting it..i really appreciate your effort..haha..the SHOWCASE!!!i rushed back home on heavy rain, riding my motorcycle, just for watching it..haha..

i almost missed their comeback stage today on MCountdown..haha..lucky for me..i'm not late..haha..all their 3 stages, are perfect!!!!haha..they deserve to win..hehe..of course they are..the artist i know all are great..haha..they're not popular if i not know who they are..so, KARA, is popular and great coz' i'm their fan..haha..

tune for tomorrow till sunday for KARA all-kill!!!!haha..they'll win all coz' they're KARA!!!!



LESEN KERETA!!!






haha..before this, aku dah pass test motor, tapi takdela nak post dekat blog ni..sharing..haha..sebab motor senang je..sape failed, memang pelik~~~haha..test kereta, aku baru amek tadi!!!!yeay!!!!PASS!!!!haha..

mula-mula dulu, ingat nak amek lesen motor je..tu yang L dah nak mati, still tak pergi belajar lagi..haha..so, setelah difikir-fikir, sebab dah nak mati..plus mak pun dah bising, aku pun pergi survey mana-mana driving school area rawang ni..PS Samy aku tanya..LEE kesayangan, memang pilihan utama..hehe..sayang lebih LEE ni..haha..pastu, ibu aku suggest buat kat tempat orang Melayu ni..so, aku pergi tanya harga..bila boleh start..bila boleh dapat lesen..haha..next weeknya, aku belajar..lebih kurang seminggu sebelum puasa..hehe..

belajar motor dengan kereta serentak..pagi aku belajar motor, petang kereta..motor senang je..titi tu, normal aku boleh buat 10saat..haha..yang lain-lain tu, takyah cite r..senang je..haha..bunyi macam berlagak gila..haha..tapi, kenyataan..haha..maybe sebab aku dah biasa bawak motor kot..dah setahun~~~haha..

kereta pulak, haha..memang payah~~~aku mana pernah bawak~~~haha..takat pegang stereng pernah r..main-main time kecik dulu..haha..1st time belajar, abang tu ajar tukar gear..pastu belajar reverse kereta..depankan kereta..pastu dia bawak kat satu kawasan lapang, belajar bawak..haha..dua jam gak aku main-main..pusing trek..pusimg-pusing..sambil tu sembang-sembang ngan abang tu..haha..kagum dia, aku boleh sembang sambil drive..haha..bosan kot, bawak je..haha..next belajar, dia ajar masuk parking ngan tiga penjuru..haha..parking memang senang je..main ngan gear reverse ngan gear satu..tengok tayar..haha..tiga penjuru, tak tau kenapa aku rasa susah sangat..berpeluh gak belajar..haha..tak boleh-boleh..dua jam belajar masuk tiga penjuru je..haha..dah agak-agak boleh tu, belajar naik bukit..haha..paling aku cuak..time dia explain, macam senang sangat..bila dia suruh buat, tak lepas-lepas..naik boleh, pastu bila nak turun, memang turun, tapi bukan kedepan..haha..kebelakang!!!!keh3..dua kali je lepas bukit..haha..cuak gila..pastu, dia ajar bawak kat jalan..ni pun satu hal gak!!!kita baru first time bawak, mestila cuak..nervous..tu yang bawak terhuyung-hayang..haha..kelakar pulak~~~dua kali pergi jalan, dia suruh aku buat pre-test..memang tak lepas r..haha..dalam boleh..bila kat luar, dia kata aku gagal kalau test dengan JPJ..haha..pastu aku tambah jam..belajar lebih sikit..tak yakin jugak~~~haha..

hari ni pergi test, kelmarin dengan semalam aku still datang belajar..haha..cuak gila..semalam banyak buat salah..sedangkan kelmarin dah okay!!!!tu yang cuak gila!!!!haha..tawakal jela..aku dapat sesi dua, nombor 21..haha..tapi sebab ramai tak datang, aku dapat nombor 15!!!haha..mula-mula kena buat bukit dulu..benda paling aku cuak!!!!haha..sementara tunggu, sembang dengan kawan baru..haha..sambil-sambil tu, tengok ramai jugak tak lepas dekat bukit..sampai JPJ tu tiba-tiba keluar, tengok sendiri kenapa ramai failed dekat bukit belah kiri..sampai cikgu pun naik, test sendiri..time tu punyalah doa, jangan dapat bukit kiri!!!!sebab time practice pun, kalau bukit kiri, mesti problem..enjin selalu mati..huhu..bila dia suruh masuk kereta, ALAMAK DAPAT BUKIT KIRI!!!!tawakal jela..dalam kereta, baca macam-macam surah..dah macam nak jawab final..haha..depan-depan takde yang fail pun..semua pass..haha..pastu dia suruh naik, dengan yakin dan confidentnya, aku lepas clutch, tekan minyak..naik bukit..slow je..pastu stop..tiba-tiba pulak, hari test ni, punya cantik tayar masuk!!!haha..sebelum ni, terkeluar sikit..tak masuk..haha..kali ni, cantik gila!!!!haha..pastu jenguk JPJ, dia pun tengah jenguk tayar..tak nampak kot..bukit kiri memang susah sikit dia nak tengok..dia sampai berdiri nak tengok..pastu, angguk kat dia, dia suruh jalan, dengan yakinnya, aku tekan minyak, lepas clutch, tekan minyak lagi, turun handbrake..doa banyak-banyak jangan kasi undur..haha..pastu aku naikkan lagi clutch, alhamdulillah, cantik gila turun..bunyi takde..smooth je..haha..

pastu, dah turun bukit, dia suruh masuh parking..hehe..masuk jela..dah letak kereta, queue sikit sebab ramai..haha..keluar kereta pergi amek test card..tangan time tu dah kebas pulak tiba-tiba..kaki ketar kemain!!!!haha..dah sign, bagi test card dekat JPJ yang jaga parking dengan 3penjuru pulak..pastu masuk kereta..sementara tunggu, ada sorang girl kena marah sebab tak tekan hon dengan angkat tangan..kereta cantik dah masuk..pastu dia nak terus keluar je..memang kenalah..time tu pulak, ramai orang dekat JPJ..mesti dia tak perasan ada kereta masuk..JPJ pun jerit, " NAK ANGKAT TANGAN PUN SUSAH KE??!!"..budak tu pun hon, angkat tangan..pastu dia jerit lagi, " KELUAR!!!"..budak tu pun maybe ingat dah failed dah time tu..aku pelik..aku tengok kereta dia parking betul..cantik..takkan pasal tak angkat tangan failed kot???budak tu dah tarik handbrake, angkat beg, keluar kereta..muka dah bengang gila..sekali lagi JPJ menjerit, "KERETA TU BAWAK KELUAR!!!!"..budak tu pun dengan bengangnya patah balik kat kereta dia..pastu ada sorang cikgu datang dekat JPJ tu, " PUAN, RELAX PUAN."..senyap je dia..muka pun ketat lagi..maybe panas kot..member jaga bukit, ada air-cond..dia kena duduk bawah pondok..time tu pulak, tengahari..haha..muka kerut je..haha..aku pun cuak gila..nak masuk simpang masuk parking, terlajak pulak!!!!undur balik sikit, hehe..pastu masuk balik..dah sampai giliran aku, aku masuk dengan tak yakinnya..haha..sikit lagi nak langgar cone..haha..aku tengok belakang..nasib baik member tak jalan lagi..aku pun undur lagi sikit..baru masuk..haha..dah masuk, terus aku pergi depan..pastu pandang dia jap, bagi isyarat, "CAN I START??" haha..dia angguk je..so, aku pun masuklah..parking memang aku confident..haha..tidak dilupakan, picit hon, angkat tangan kat dia..dia angguk je..hehe..pastu, aku keluar..bagi signal, terus pergi tempat 3penjuru..hehe..ni confident sikit..haha..masuk dengan yakinnya..cantik pulak hari ni, aku masuk..haha..aku pusing belakang tengok JPJ, dia tengok je aku buat,,haha..pastu aku keluar balik..terus pergi hantar kereta dekat bukit..hehe..confident je bawak..haha..maklumlah, dah lulus..hehe..pastu pergi amek test card dekat JPJ KETAT tadi..haha..dia suruh sign, pastu pergi buat jalanraya pulak..haha..

test jalanraya paling aku takut..sebab memang tak confident!!!!haha..dahla masa tengah tunggu, ada 3kereta, balik cepat je..JPJ bawak..haha..failed la tu..debar gila!!!!pastu sampai giliran aku, dapat JPJ yang satu menda tak cakap..psycho gila..diam je..aku punyalah baik..bagi salam, tanya "BOLEH SAYA JALAN?"..dia angguk je..haha..malang pulak nasib aku hari ni..atas bukit aku berhenti..cuak gila..tapi, confident jela..nasib baik lepas..kereta tak undur..tapi, dah stabil atas bukit, sebelum keluar simpang, mati enjin..dua kali pulak tu!!!!1st mati relax lagi..2nd mati, dah cuak!!!!haha..depan JPJ aku cakap, "YA ALLAH, TAKUTNYA!!!!"..nasib baik, lepas..dah lepas tu, aku memang janji taknak mati enjin dah..sebab kalau mati lagi, aku gagal..haha..bawak confident je..nasib baik masa tu, kereta tak banyak..aku nak tukar lane pun, senang je..nak buat u-turn, senang..semua senang..haha..nak masuk balik pun senang..dan-dan takde kereta..haha..senang je masuk..cuma dah nak sampai, maybe sebab confident lulus kot, nak langgar cone lagi sekali..haha..JPJ kat sebelah dah cuak..haha..aku slowkan kereta, slow gila bawak, lepas..sampai kat tempat habis ujian..pastu free gear, angkat hand-brake..pandang dia..dia tengah dok tanda itu ini..nasib baik aku lulus..haha..17/20!!!!haha..dia suruh sign, then, aku keluar..nak jadi kelakar, happy punya pasal, pintu belakang aku lupa tutup lepas amek beg aku..haha..semua orang gelak..sampai cikgu pun tegur, "CAMNE BAWAK KERETA NI???"..masuk dalam, mintak cop..hehe..dah LULUS!!!!happy 501x!!!!!!

lepas ni, taknak bawak kereta manual!!!!mati enjin nanti!!!!parah!!!!haha..kena bayar satu hal pulak!!!!haha..pape pun, memang akan sentiasa aku ingat nombor kereta yang aku guna tadi..untuk bahagian 2, kereta no 22..untuk bahagian 3, WSA 9404!!!!!haha..tq, kete!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...